История

Икономически университет – Варна е първият икономически университет в България и второто най-старо висше учебно заведение със 100 годишна история и 105 годишна сграда – паметник на културата. Днес в Университета се обучават над 8000 български и чуждестранни студенти.

Записвайки специалност в областта на информационните технологии, Вие ще бъдете обучавани предимно от преподаватели от катедра „Информатика“. Катедрата е една от най-големите и с най-младия преподавателски състав в университета, в чието лице ще намерите специалисти, колеги и приятели.

Материална база

Избирайки Икономически университет, ще можете да използвате над 30 компютърни аудитории с над 500 компютъра с Интернет, безплатен WiFi на територията на университета, най-модерната библиотека в България, спортен комплекс с 5 зали, вкл. фитнес, аула с музикални, танцови, театрални и филмови представления, столово хранене в луксозна атмосфера и много други удобства.

Благодарение на сключени договори на катедра „Информатика“, ще можете да получите и ползвате законно, вкл. на личните си компютри, пълната гама от софтуер на Microsoft, а така също да се обучавате по сертифицирани мрежови програми на Cisco.

Партньори

Някои от студентите, завършили специалности към катедрата, се реализират в световно известни фирми като Google, Microsoft, IBM, Hewlett Packard, Datecs Ltd, Siemens, General Electric, Tesko, McKinsey, GP Consulting, Световната банка и мн. др. Наши студенти заемат също позиции в Adastra, Flat Rock Technology, ASIC Depot, СиСофт, Актив Софт, МикроАкаунт, Webgate JSC, Бизнес Дайнамикс, ABC Design & Communication, Дот Медиа, Market Group и др.; в информационните отдели на големи предприятия като Лукойл Нефтохим АД, Полимери АД, Девня Цимент АД, БМФ, БТК, в системата на НАП и др.; в сферата на финансите и застраховането – УниКредит Булбанк, Societe Generale Експресбанк, Пощенска банка, ЦКБ, Дженерали Застраховане АД, ДЗИ и др.

Инициативи

Катедрата организира различни допълнителни прояви като преглед на студентската научна дейност, IT Master Class , Олимпиада по програмиране, конкурси за дизайн, финансови награди за талантливи студенти и др.

Намерете ни в социалните мрежи!

Последвайте ни, харесайте и споделете!

© 2016 - 2024 Катедра „Информатика“
Икономически университет - Варна